Documentaire laten maken Tilburg

Onze werkwijze

1. Concept

2. Script

3. Shoot

4. Live!

Film  blijft een krachtig medium. Wel alleen als er goed nagedacht is over het concept. Wij gaan daarom ook erg ver in de vragen; ‘Wie bent u? En wat wilt u uitdragen?’ Onze kracht ligt dan ook niet alleen in het maken van film/video producties, maar ook in het ontwikkelen van het juiste concept. Wij duiken daar volledig in en komen met een plan, wat we uitwerken tot een prachtige film die raakt; een documentaire.

 

Reden genoeg om een documentaire te laten produceren voor uw organisatie in Tilburg.

 

Voor iedere soort boodschap in Tilburg een perfect passende documentaire.

In een documentaire kunt u het hele verhaal vertellen. Het verhaal met diepgang en meerdere invalshoeken. Het verhaal dat dieptepunten, en hoogtepunten kent, maar in elk opzicht echt en puur is. Mensen op een andere manier laten kijken en begrip verwezenlijken, daar halen wij bij Beeldzeggend een enorme kick uit!

 

Bedrijfsdocumentaires

Een bedrijfsdocumentaire laat het verhaal zien van het ontstaan van het bedrijf in Tilburg. In het geval van een familiebedrijf is dit meestal erg persoonlijk en intens. De kijker wordt meegenomen in zware tijden, maar ook in mooie en florerende tijden. Het hele DNA van het bedrijf wordt uitgelicht.

 

Deze bedrijfsdocumentaires zijn een prachtig cadeau als de directeur met pensioen gaat, maar ook als een prachtig naslagwerk waarin het gehele DNA van het bedrijf is vastgelegd.

 

Werkwijze

We beginnen met het interviewen van alle mensen die het bedrijf groot gebracht hebben. Soms kan dat oplopen tot 20 personen. Uit deze verhalen smeden wij een verhaal. Foto’s en oud beeldmateriaal zorgen voor een prachtige beleving.

 

Bouwdocumentaires

Het ontstaan van een gebouw of woonwijk in Tilburg is voor de meeste mensen een normaal proces. Als we in een documentaire dit hele proces uitdiepen, komen we achter ongelooflijk veel informatie die dit proces zo veel meer diepgang geven. Deze bouw heeft veel voeten in de aarde gehad, maar door passie en doorzettingsvermogen uiteindelijk toch tot stand gekomen.

 

We hebben veel bouwdocumentaires gemaakt voor Van Wijnen B.V.

 

Maatschappelijke documentaires

Deze documentaires komen meestal vanuit de gemeenschap. Er is een maatschappelijk probleem dat begrip dient te krijgen. Vanuit de gemeente Tilburg kunnen we maatschappelijke zaken aan de kaak stellen en een juist beeld geven van de stand van zaken. Uiteindelijk niet zo zeer een oordeel vellen, maar (wel) mensen laten nadenken. Met als uitgangspunt; meer begrip.

 

Beelzeggend maakt ook documentaires in eigen beheer. Zo hebben we een film gemaakt over een Syrisch gezin wat net in Nederland is komen wonen. Ze hadden een doos vol videobandjes die ze sinds het begin van de oorlog niet meer hebben kunnen terugkijken. Wij hebben deze bandjes laten digitaliseren en zijn gaan filmen toen ze de video’s gingen bekijken. Dit was een zeer emotioneel en confronterend moment voor de familie. De beelden lieten zien hoe vredig en zorgeloos Syrië toen was en hoe zij als gezin net zo leefden als wij dat hier in Nederland nu doen.

 

Verder zijn we ook naar het Griekse eiland Lesbos afgereisd om daar een film te maken over een Afghaanse vluchteling, die net met haar dochtertje was aangekomen.

 

We werken ook vaak mee aan maatschappelijke documentaires. Zo heeft cameraman Niek Pennings het filmwerk gedaan voor de documentaire ‘The worst disease you’ve never heard of’, een film over de huidziekte E.B.

 

Familiedocumentaires

Een familielid dat al 50 jaar niet meer leeft, en voor de meeste familieleden volledig onbekend is, weer tot leven wekken. Een film die voor veel familieleden een emotioneel en indrukwekkend verhaal is. Opeens weten de kleinkinderen wie hun opa was en kunnen ze zich (zoveel) beter identificeren met hunzelf. Wij vinden dat niet alleen de bekende Nederlanders een documentaire verdienen, maar ook de ‘normale’ burger. Deze persoon heeft meer gedaan dan ooit bekend was, had fouten gemaakt, maar ook zoveel mooie dingen voor elkaar gekregen. Deze persoon zou vergeten kunnen worden, maar wij zorgen voor een ‘reïncarnatie’ met een prachtige film.

 

Deze films maken we vaak voor familieleden die al lang niet meer leven, maar ook voor uitvaarten. Als er bij een uitvaart een film vertoond wordt die de levensloop vertelt, komt dat meestal beter binnen dan een anekdote (die verteld wordt). Een film die dan ook meteen dient als mooi naslagwerk voor de nabestaanden.

 

Werkwijze

We gaan verhalen ophalen door middel van interviews. Voor een klein budget zijn dat er drie of vier en voor een groter budget (kunnen er dat) wel tien (zijn). Al die verhalen worden, in combinatie met foto’s en oude beelden, samengevoegd in een documentaire die 100% ontroert.

 

Waar werken we mee?

Voor een documentaire in Tilburg werken wij met de nieuwste technieken en apparatuur.

 

We werken met de Sony FS7, die nagenoeg dezelfde ‘filmlook’ heeft als de Red. De Sony FS7 wordt gebruikt in bijna elk soort film en videoproductie. Ook voor Netflix producties wordt deze camera gebruikt. We draaien alles op 4K, in combinatie met Cine-lenzen, waarbij niet alleen het beeld super scherp is, maar ook een filmische ‘look’ heeft. Verder hebben we een complete set aan licht – en geluidsapparatuur en maken we gebruik van sliders, gimbals, jibs en drones, om het geheel nog mooier en intenser te maken.

 

Niek Pennings, de cameraman/DOP, is ook op freelance basis in te huren in voor enkel camerawerk in Tilburg.  Hij werkt vaak voor omroepen zoals; RTL4, SBS6 en Max.

  • Expertise.

    • We produceren o.a. commercials, documentaires, bedrijfsfilms, videoclips.
    • Al onze producties zijn maatwerk.
    • U profiteert van onze expertise op het gebied van film- en video-marketing.
    • Of u nu louter advies wilt of de gehele productie wilt uitbesteden.

Meer dan 20 jaar ervaring

Filmproducties op maat

Gewerkt voor RTL, SBS & TMF

Creatief. Veelzijdig. Effectief

Overtuigd? Neem contact met ons op!